sâmbătă, 9 februarie 2013

De vazut la cinema- "La terre de la folie" de Luc Moullet

Cine mai e si asta? Luc Moullet adica, programul Institutului francez include in weekend-ul acesta doua proiectii cu unul dintre filmele sale, "La terre de la folie". Luc Moullet e cineva. Aici, pe situl publicatiei Cahiers du cinéma pentru care Moullet a scris ani de-a randul cronica de cinema, cineva ii dedica o lunga prezentare. Aici, Jonathan Rosenbaum face eforturi  foarte documentate de a-l "regasi" (intre timp cineastul s-a pierdut cumva in peisajul cinematografului francez de azi) . Dificila treaba.

Aici, webzine-ul Parislike ii dedica un documentar, o alta interesanta varianta de raspuns la intrebarea de mai sus. Aici se mai poate citi inca o cronica foarte punctuala despre aceasta"Terre de la folie", filmul pe care il recomand celor interesati de subspecia documentara si care mai poate fi vizionat duminica 10 februarie la sala Elvire Popesco.
Pasionatilor de cinema as vrea sa le recomand si Luc Moullet-ul critic de cinema (citez in graba articolul acesta de pe MUBI, dezgropat cu ocazia proiectiei cu "Il  grido" de la cinemateca, n-am avut inca ocazia sa-i citesc cronicile publicate candva in Cahiers), Luc Moullet-ul scriitor si Luc Moullet-ul actor, producator ori scenarist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu