duminică, 3 noiembrie 2013

Este free, este online, este festivalul de film nomad gazduit de MUBI

Ocupata fiind zilele acestea cu primele proiectii din festivalul filmului francez, nu am avut timp sa anunt un eveniment de care m-am indragostit instantaneu a doua oara ca intaiasi data : este online, propune acces gratuit la vizionare, se intinde pe o perioada confortabila de timp (1-14 noiembrie), propune 20 de filme de vazut dintr-o multime de tari si despre o multime de subiecte, propune doua competitii dintre care un premiu al publicului si mai ales abordeaza o tema imperiala, nomadismul in era globalizarii. Vorbesc despre DCIFF (“Dialogue of Cultures International Film Festival”) .


Eu una am inceput cu corespondenta dintre Jonas Mekas si JL. Guerin pe care o pandesc de cand cu expozitia de la Centre Pompidou pe care bineinteles ca nu am putut-o vedea.

Intentionez sa-mi petrec viitoarele seri neafectate deja festivaluluil filmului francez vazand filmele din lista propusa pe MUBI. Ma voi grabi probabil sa intru in filmul filipinez Century of Birthing de Lav Diaz care promite nu mai putin de 5 parti. Interesant mi se par si L'anabase de May et Fusako Shigenobu, Masao Adachi et 27 années sans images de Eric Baudelaire, É na terra não é na lua de Gonçalo Tocha ori Railway Redemption de Santiao Posada. De fapt, cum niciunul dintre aceste titluri nu va iesi vreodata in salile noastre, toate merita incercate, apreciate, votate.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu