marți, 1 iulie 2014

Cumparaturi

Ca un festival ce se respecta, FIFLR propune, printre altele, in holul mare din La Coursive o librarie dedicata special cinema-ului. Titluri de carti despre cinema, scenariu, istoria cinema-ului si cate si mai cate. Titluri de DVD-uri, imi fug ochii pe cosul care adaposteste remasterizarile RKO. Ar mai fi integrala Rohmer, un Jean Rouch. Multe chestii interesante, dar fara bizarerii Z, gore si alte prezente marginale. Nici peliculele fantastice nu au cota, oferta urmareste cu diplomatie gustul publicului.




Ma gandesc ca n-ar strica o librarie la TIFF.

Descopar insa cu ocazia acestei incursiuni revista „Répliques” (Revue d’entretiens autour du cinéma) al carui site il puteti consulta aici. Cumpar un numar vechi si-mi place ce citesc, lungul interviu cu Joao Pedro Rodrigues& Joao Rui Guerra da Mata imi aduce aminte de proiectia de acum un an al lui „Macao” cand cei doi cineasti portughezi au dat aproape un stand-up comedy cu ocazia sesiunii de Q&A de la sfarsit. La standul de carte ma mai asteapta un alt numar din „Répliques” dedicat intre altele lui Denis Côté.

Répliques 1-3 


Nu departe de La Coursive s-a infiintat de duminica un vanzator de carti de ocazie unde poti gasi numere foarte vechi din Cahiers si Positif, transcriptii de scenarii si evident carti de cinema.



Nu-i vina mea ca dau nas in nas cu „Politique des acteurs” (1993) de Luc Moullet si cu scenariul lui „Gohatto” al lui Oshima.
Adjudecat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu