miercuri, 28 noiembrie 2007

Vazut la cinema

Indraznesc sa fac o propunere tuturor celor care-si baga nasul pe blogul acesta de cinema, colaboratorilor, vizitatorilor frecventi sau ocazionali, ba chiar si celor care nu-s de acord cu una, cu alta. Ce-ar fi daca fiecare ar participa cu contributii personale la rubrica "Vazut la cinema" in care sa vorbeasca in doua trei fraze despre filmele vazute in salile de cinema din tara sau strainatate? Incerc sa ma explic cu un exemplu.
Ultimele filme vazute la cinema sint in ceea ce ma priveste:

- "Nuovomondo" (Lumea noua)  al lui Emmanuele Crialese. Mi-a placut tare mult, daca ma tin curelele poate voi scrie despre aceasta poveste mitic-realista (daca poate exista asa ceva, ei uite ca se poate) a migratiei masive a unei bune parti din populatia foarte saraca a Italiei catre riurile de lapte si miere din Lumea Noua a Americii. Un film superb pe care-l recomand cu caldura, mai ales ca risca sa dispara destul de repede din programul actual al salilor de cinema din Bucuresti.

- Hapul amar a venit aproape imediat, am avut apoi foarte proasta idee de a vedea "The Restless / Jungcheon" (Temerarul, in traducerea romaneasca), un film coreean de Dong-oh Cho. Banuiala mea este ca producatorii acestei pelicule au incercat sa ccopieze si adapteze reteta filmelor chinezesti de "wu xia fantasy" cu mult succes la public (Crouching Tiger..., Hero, House of the Flying Daggers) si a iesit un subprodus plingacios, cu o poveste incoerenta, fara pic de suspans. La asta se mai adauga si traducerea cam proasta care amesteca ingrozitor limbul budist cu purgatoriul crestin. Evitati-l cit puteti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu