sâmbătă, 24 iulie 2010

Comediile verii la cinema proiectate la Uranus 144 ( 24 iulie - 1 august)

Iata ca Ambasada Frantei si Institutul francez din Bucuresti cu sprijinul Groupama s-au gandit sa organizeze un festival in nocturna, adunand parte din crema comediilor frantuzesti de ieri si de azi si proiectandu-le in aer liber pentru cei interesati.
De la comedii usurele de box-office gen “LOL”, selectia cuprinde si bijuterii animate precum filmul lui Sylvain Chomet “Les Triplettes de Belleville” si filme de cinemateca (“Les Demoiselles de Rochefort”, un film din 1967 semnat de Jacques Demy). Cunoscatorii vor aprecia efortul Fundatiei de cinema Groupama si Fundatiei Technicolor de a programa “Le grand amour”, unul dintre filmele lui Pierre Etaix, cineast comic “uitat” si “regasit” de mediile cinefile franceze.




Iata programul complet al proiectiilor, care vor avea loc la Uranus 144:

Sâmbătă 24 iulie - 22h30
De Pascal Chaumeil
Cu: Romain Duris, Vanessa Paradis
Franţa-Monaco / France-Monaco, 2010
Durata /: 1h45
Versiune franceză, subtitrat în engleză şi română

Fiica ta e cumva prietenă cu un nenorocit? Sora ta s-a împotmolit cumva într-o relaţie c  are o distruge? Există o soluţie radicală pentru toate astea – se numeşte Alex. Meseria lui: „distrugător” profesionist de cupluri. Metoda lui: seducerea. Misiunea: să transforme orice prieten într-un „fost”. Dar Alex are o etică – să nu se ocupe decât de cuplurile în care femeia e nefericită. Aşadar, de ce ar încerca Alex să distrugă un cuplu fericit, de oameni bogaţi, în jur de 30 de ani, care urmează să se căsătorească într-o săptămână?



Duminică 25 iulie - 21h30
Cu: Jean Dujardin, Alex Lutz, Walter Shnorkell
Franţa, 2009
Durata  : 1h41
Versiune franceză, subtitrat în engleză şi română

La 12 ani după aventurile din Cairo, OSS 117 revine într-o nouă misiune care-l trimite la capătul lumii. Aflat pe urmele unui microfilm compromiţător pentru statul francez, cel mai celebru agent din Hexagon va trebui să facă echipă cu cea mai seducătoare agentă a Mossad-ului pentru a pune mâna pe un ofiţer nazist. De pe plajele însorite din Rio în luxuriantele păduri amazoniene, din cele mai adânci catacombe în vârful statuii lui Iisus, habarnistul Hubert Bonisseur de la Bath va bifa o mulţime de aventuri care mai de care mai periculoase.



Luni 26 iulie- 21h30
De Josiane Balasko
Cu: Victoria Anril, Josiane Balasko, Alain Chabat
Franţa, 1995
Durata: 1h50
Versiune franceză, subtitrat în engleză şi română

Laurent şi Loli sunt un cuplu fericit, burghez dintr-un orăşel din Sud. Într-o zi, Marijo are probleme cu rulota sa chiar în faţa casei celor doi. Laurent şi Marijo au un singur lucru în comun: ambilor le plac femeile...


Gazon maudit - Bande annonce FR




Marţi 27 iulie 21h30
Cu: Jean Reno, Juliette Binoche, Sergi López
Franţa-Marea Britanie, 2002
Durata: 1h31
Versiune franceză, subtitrat în engleză şi română

Sala de aşteptare a unui aeroport este locul de întâlnire al lui Felix – om de afaceri celibatar care are timp doar pentru muncă, cu Rosa – o esteticiană care tocmai şi-a părăsit logodnicul violent. Ea – vorbăreaţă şi extrovertită – vrea să plece la Mexico la clasa economică. El – rezervat şi tăcut – călătoreşte la Business de la New York la München. Amândoi sunt blocaţi în aeroport timp de câteva ore din cauza unei greve…


Décalage horaire - Bande annonce FR




Miercuri 28 iulie 21h30
De Pierre Etaix
Cu: Pierre Etaix, Annie Fratellini
Franţa, 1969
Durata: 1h27
Versiune franceză, subtitrat în română

Pierre e căsătorit cu Florence. Totul merge bine în casă şi la muncă. Director într-o uzină a socrului său, Pierre îşi petrecere zilele semnând cecuri, iar serile în faţa televizorului sau la socri. Anii trec monoton, dar când soseşte o secretară nouă, tânără, Pierre se îndrăgosteşte şi începe să viseze.


Joi 29 iulie 21h30
De Rémi Bezançon
Cu: Vincent Elbaz, Marion Cotillard
Franţa, 2005
Durata : 1h40
Versiune franceză, subtitrat în engleză şi română

Instructor într-o companie aeriană, Yann Kerbec evaluează capacităţile piloţilor pe simulatoarele de zbor în condiţii extreme. Există însă o problemă: îi e frică de avion – o panică ce are legătură cu naşterea lui şi care, în tinereţe, l-a împiedicat să o urmeze pe femeia vieţii lui până la capătul lumii.



Vineri 30 iulie  21h30
De Jacques Tati
Cu: Jacques Tati, Nathalie Pascaud, Micheline Rolla
Franţa, 1953
Durata: 1h36
Film fără dialoguri

Toată lumea ştie că vacanţa nu e pentru distracţie. Toată lumea ştie, mai puţin domnul Hulot care, ca un evantai, cu pipa în colţul gurii, ia viaţa cu tot ce-i scoate în cale. Cu vechea lui maşină Salmson, domnul Hulot dă peste cap în mod scandalos liniştea estivală a turiştilor care s-au instalat cu obiceiurile lor turistice într-o mică staţiune balneară de pe coasta Atlanticului.




Sâmbătă 31 iulie 21h00
De Sylvain Chomet
Film de animaţie
Franţa-Belgia-Canada-Marea Britanie, 2003
Durata: 1h20
Versiune franceză, subtitrat în română

Ideea genială a doamnei Souza – să-i ofere o bicicletă nepotului său – a dat mult mai multe rezultate decât se aştepta. “Mafia franceză” din Québec, punând ochii pe viitorul campion ciclist, îl răpeşte. Doamna Souza, însoţită de trei doamne în vârstă, va trebui să înfrunte multe pericole pentru a-l salva pe nepot.



Sâmbătă 31 iulie 22h30
De Lisa Azuelos
Cu : Sophie Marceau, Christa Theret, Jérémy Kapone
Franţa, 2008
Durata: 1h43
Versiune franceză, subtitrat în engleză şi română

LOL – aşa o strigă prietenii pe Lola. Totuşi, când se întoarce din vacanţă, Lola nu e prea veselă. Arthur, prietenul ei, o provoacă spunându-i că tocmai a înşelat-o pe timpul verii. Iar gaşca de prieteni au tendinţa de a complica totul. La fel ca şi mama ei, Anne, cu care dialogul a devenit imposibil. Că părinţii ei au divorţat e un lucru. Dar că Anne îşi tratează adolescenta ca şi cum ar fi un copil, minţind-o în legătură cu lucruri esenţiale, de exemplu că se întâlneşte în secret cu fostul soţ ori că se lasă agăţată de un poliţist... asta e cu totul altceva! În acelaşi timp, Anne se întreabă ce s-a putut întâmpla cu fetiţa ei, odinioară atât de ascultătoare...



Duminică 1 august 22h30
De Jacques Demy, Agnès Varda
Cu: Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, Michel Picolli
Franţa, 1967
Durata: 2h00
Versiune franceză, subtitrat în engleză şi română

Delphine şi Solange sunt două gemene de 25 de ani, fermecătoare şi spirituale. Delphine, blondă, dă lecţii de dans. Solange, roşcată, dă lecţii de muzică. Amândouă trăiesc cu capul în muzică aşa cum altele trăiesc cu capul în nori şi visează să întâlnească marea dragoste la colţul străzii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu