luni, 17 decembrie 2012

Cinecluburi- ultimele proiectii din decembrie

Ne aflam practic in ultima saptamana din 2012 in care mai pot fi vizionate filme la cinemateca, la institutele culturale, la cinematografele cu proiectii discrete de filme mai putin trambitate, la intalnirile cinefilice de tot soiul. La toate acestea se va da stingerea in cateva zile numai pentru doua-trei lungi saptamani de acum incolo. Sa profitam deci de ce se mai poate vedea.


Ieri am descoperit, scotocind pe situl Institutului francez existenta a cel putin doua cluburi de cinema nou lansate. Unul este cineclubul studentesc ( probabil cu o manifestare lunara) de la Elvira Popescu, cu o prima proiectie in data de 27 noiembrie ( scurtmetraje de animatie) si care in data de 18 decembrie propune nici mai mult nici mai putin decat vizionarea celui mai placut film al regizoarei Naomi Kawase, “ Mogari no Mori/ La forêt de Mogari”(2007)


De neratat zic eu.

la fel de discret, in aceeasi locatie a salii Elvira Popescu din incinta aceluiasi Institut francez din Bucuresti, activeaza se pare un alt club de cinema, numit (probabil) provizoriu “cineclub cu Accept”.Cineclubul programase in seara asta cel de-al doilea lungmetraj al Célinei Sciamma, “Tomboy”(2011), imi pare rau ca nu am anuntat aceasta proiectie mai devreme.


Merita vazut, zic eu.

In ultima instanta, daca nici luni nici marti nu va puteti face timp pentru cinema, exista (probabil) ultima optiune cineclub-ista a lunii decembrie, este vorba de “Ninotchka”(1939) lui Ernst Lubitsch pe care Film Menu il propune spre vizionare in progranul sau special de fiecare miercuri la sala Eforie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu