duminică, 29 august 2010

Recomandari - nu faceti ca mine

Dupa ce in weekend-ul trecut m-am trezit destul de tarziu ca NCRR difuza pe furis cateva din filmele care trecusera pe la “Anonimul”, gata-gata sa repet figura cateva zile mai tarziu, cu filmele de top de la “B-est”ul de anul acesta. Cu alte cuvinte, 27-29 august este perioada in care la NCRR se reiau cateva dintre filmele proiectate cu cateva luni bune inainte la B-est. Buna treaba, dar tot pe furis difuzata.


Cei care au vazut deja dementa satirica a lui Armando Iannucci, “In the Loop” (proiectat vineri 28 august la 21h15) pot rasufla usurati, n-au pierdut nimic. Cei care, ca mine, voiau ne-a-pa-rat sa vada “Samson and Delilah” (regia Warwick Thornton) si l-au ratat a doua oara (era programat sambata 29 august la ora 17:00) n-au decat sa injure sistemul de promovare care inca sta intr-un afis plasat la poarta NCRR si un sinopsis puchinos plantat in “Sapte seri”. Mi-a fost foarte teama pentru soarta proiectiilor cu “Gigante” (regia Adrian Biniez) si “Vincere”, bijuteria aceea marcobellochiana despre care s-a tot vorbit prin revistele de cinema.
Rezultat, proiectiile s-au tinut, filmele au meritat, cinematograful uruguayan este binemersi (“Gigante”este produs printre altii de aceeasi Control Z care s-a ocupat si de “Hiroshima”) iar Bellocchio ramane cel mai interesant cineast la capitolul adaptare a unui biopic/ eveniment istoric (pentru mine “Vincere” este mai baroc, mai bogat, mai fosnitor decat “Buongiorno notte”).

Intentionez sa repet experienta si seara aceasta, voi merge cu aceeasi teama in suflet la NCRR (oare “se dau” filmele? n-ar fi prima teapa, nu-i asa?) sa vad in sfarsit cele doua exemplare masculine pe care le-am ratat cu brio la “B-est” in primavara si pe care mai ca-mi vine sa le recomand: “A Single Man” al lui Tom Ford  (17h00) si “A Serious Man”, adica ultimul Coen bros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu