sâmbătă, 6 august 2011

Festivalul de Film istoric de la Rasnov 5-15 august 2011

FFIR

Am descoperit mult prea tarziu comunicatul de presa care anunta Festivalul de Film Istoric de la Rasnov, m-am gandit totusi sa anunt aici un festival destul de discret in ceea ce priveste mediatizarea. Aflat deja la a 3-a editie, FFIR se desfasoara in perioada 5-15 august 2011, timp in care sunt programate peste 50 de filme mai ales documentare, dar si cateva pelicule de fictiune la care se adauga spectacole si conferinte pe teme istorice.

Selectia filmelor din festival si a evenimentelor speciale a avut in vedere cateva teme istorice importante de care se leaga cateva titluri din programul festivalului: Atentatele teroriste din Statele Unite (“The Oath”, documentarul semnat de Laura Poitras), Migratii si colonizari (de exemplu, unul dintre cele mai frumoase documentare dedicate capitalei portugheze, “Lisboetas” de Sérgio Tréfaut care poate fi vazut la “pachet” cu “Au revoir, Portugal!” de Carlos Domingomes, “Which Way Home” semnat de Rebecca Cammisa), Destramarea Uniunii Sovietice (interesantul eseu cinematografic al lui Andrei Ujica, “Out of the Present”), Zidul Berlinului (“Goodbye Lenin!”de Wolfgang Becker), Opt secole de la colonizarea Cavalerilor Teutoni in Transilvania.


Puteti gasi mai multe informatii legate de program pe site-ul festivalului. Trebuie spus ca FFIR este organizat de Consiliul local Rasnov, in parteneriat cu European Institute of Cultural Routes si ca accesul publicului este gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu