sâmbătă, 6 august 2011

Primele informatii despre Anim’est 2011


Suntem in mijlocul verii si iata ca apar primele vesti despre editia aceasta a festivalului Anim’est. Pe mine ma ia cu fiori deja, este o certitudine verificata an de an ca de Anim’est este frig si/sau ploua, motiv in plus sa intri in sala/salile de cinema. Se stie deci deja ca anul acesta, Festivalul International de Film de Animatie Anim’est se desfasoara in perioada 7-16 octombrie, iar salile in care se vor desfasura proiectiile sunt cele de la cinematografele Patria si Union, precum si la sala ArCuB.




Organizatorii au pus deja la dispozitie primul comunicat de presa oferind deja informatii privitoare la gala de deschidere a festivalului. Aceasta va avea loc pe 7 octombrie la cinema Patria, ora 19:00 si se va bucura de o premiera absoluta: un film romanesc de animatie cu subiect cvasi documentar “Crulic - drumul de dincolo” in regia Ancai Damian. Pelicula se afla in prezent in selectia Festivalului de Film de la Locarno unde va fi prezentat in premiera mondiala.

Este, daca nu ma insel, pentru prima oara cand un film romanesc, cel mai mare proiect de acest gen din animatia romaneasca, deschide cel mai mare festival de animatie din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu