duminică, 16 octombrie 2011

Anim’est 2011 la final - De unde se afla cine ce a castigat



Juriile si-au facut treaba de jurii, iar sambata seara au fost anuntate filmele castigatoare ale competitiilor Anim’est de anul acesta:


In primul rand Trofeul Anim’est a fost acordat filmului Keha mälu / Body Memory in regia lui Ülo Pikkov, studio producator Nukufilm. Ma asteptam intrucatva la aceasta decizie a juriului (filmul foloseste marionete pentru a vorbi despre povarea (re)amintirii pe care specia umana o inmagazineaza  si care ne redeseneaza constant comportamentul, spaimele si perspectivele).

Cred ca tuturor le-a fost clar, la iesirea de la proiectia The Ugly Duckling de Garri Bardin ca acesta este castigatorul premiului pentru cel mai bun film de lungmetraj de anul acesta, data fiind munca enorma depusa pentru conceperea acestui film cu mijloacele celui mai clasic stop motion cu putinta si dat fiind rezultatul, un splendid film muzical pe care fiecare varsta il poate privi cu placere.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj a fost acordat lui The External World de David O’Reilly produs de David O’Reilly si Henning Kamm. Este cea mai intensa ilustrare a absurdului si tragismului existentei umane pe care am vazut-o in ultimul timp, era de asteptat deci ca juriul sa ii acorde acest premiu.

Juriul a acordat o mentiune speciala scurtmetrajului Millhaven de Bartek Kulas pentru complexitatea personajului asa cum este ea redata prin conjugarea sunetului si imaginii.

Premiul pentru cel mai bun film studentesc de scurtmetraj a fost acordat lui Weiss kein Weiss/ White, no White regizat de Samo (Anna Bergmann), produs de HFF "Konrad Wolf" Potsdam-Babelsberg & Tiger Unterwegs Filmproduktion o mostra desteapta de sand animation avand ca subiect iubirea.

Cu placere aflu ca Juriul a acordat de asemenea o mentiune speciala pentru Ishihara in regia lui Yoav Brill ”pentru interesanta utilizare a formelor abstracte in intentia de a exploata o tematica a izolarii”.

Iata si o premiera,anul acesta Premiul pentru cel mai bun film romanesc si Premiul pentru cel mai bun film la sectiunea Balkanimation au fost castigate de acelasi film, respectiv Tipatul/The Scream in regia lui Sebastian Cosor.

Premiul pentru cel mai bun clip publicitar a fost acordat pentru Vitra-Kuubo de Adrian Flückiger

Publicul a premiat anul acesta scurtmetrajul Flamingo Pride de Tomer Eshed.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu