duminică, 2 octombrie 2011

Coltul cu documentare - De vazut la cinema


Nu are incotro spectatorul interesat de tot ce misca in Bucuresti in materie de cinema “altfel”, pentru seara de luni 3 octombrie va fi obligat sa dea cu banul. A venit toamna, concediile s-au incheiat, centrele culturale se deschid, festivalurile se programeaza, astfel incat evenimentele cinematografice se inghesuie in aceleasi intervale orare. Senzatia este sufocanta si pe alocuri dureroasa. Ma multumesc sa semnalez cat mai multe posibilitati de umplere a timpului liber cu mostre de cinema convingatoare.
Saptamana incepe bine: luni seara la ora 20:00 Centrul Ceh propune un program special “Focus Slovacia”. Vedeta serii este bineinteles “Slepe Lasky / Blind Loves” de Juraj Lehotsky, alaturi de care vor fi proiectate scurtmetrajele “Dravy vtak/ Bird of Prey” (2009) de Peter Budinsky, “Obraz do Ameriky/ Portrait tu USA” (2009) de Peter Kovacik si “Ticho/ Silence” (2009) de Slavomir Zrebny. Recomand acest mediu metraj documentar de debut avand ca subiect dragostea, conditia de nevazator, imaginatia, fantasticul cotidian si mai ales fericirea.




*****

British Doc la NCRR
 
Tot luni 3 octombrie la NCRR la ora 19:00 debuteaza a doua editie a seriei de filme documentare “British Documentary” (organizatorul acestui proiect care anul trecut a umplut sistematic sala MTR fiind British Council Romania) cu unul dintre cele mai tonice filme dedicate artei contemporane “Exit Through the Gift Shop” semnat de Banksy. Il recomand calduros celor care  reactioneaza pozitiv la umorul sec al autorului, artist multimedia multitalentat, combinat cu o doza buna de mostre de street art.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu